25 Aralık 2013 Çarşamba

Adnan Şenses Hayatını Kaybetti !


Geride bıraktığımız perşembe hastaneye kaldırılan Adnan Şenses hayatını kaybetti.

Ünlü ses sanatçısı Adnan Şenses, tedavi gördüğü Okmeydanı Hastanesi'nde akşam 20.30 sıralarında yaşamını yitirdi. Şenses, 78 yaşındaydı...

Ayaklarında şişme olduğu ve son dönemde hayli zayıflayıp 56 kiloya kadar düştüğü öğrenilen Adnan Şenses, eşi ve yeğeni tarafından Okmeydanı’ndaki Memorial Hastanesi’ne götürülmüştü. Uzun zamandır kanser tedavisi gören ünlü sanatçı son olarak perşembe günü genel sağlık durumunda bozulma ve şikayetlerin artışı sebebiyle hastaneye kaldırılmış ve kardiyoloji, onkoloji ve hematoloji bölümlerinde müşahade altına alınmıştı.

Sanatçı dostlarının iyileşmesi için dua ettiği Adnan Şenses ne yazık ki hayranlarının ve arkadaşlarının dualarına yanıt veremedi ve aramızdan ayrıldı.

ADNAN ŞENSES KİMDİR

Adnan Şenses (d. 21 Ağustos 1935; Bursa), Türk sanat müziği şarkıcısı, müzisyen bestekar söz yazarı ve eski sinema oyuncusu.

İlkokula Ankara İsmet İnönü ilkokulu'nda başlayan Adnan Şenses, tahsilinin devamını İstanbul'a taşındıkları Karagümrük İlk ve Ortaokulu'nda tamamladı. Ailesinin isteği üzerine marangozluklailgilenen Şenses, 1956 yılında çevresinin sesine verdiği ilgi doğrultusunda müzik hayatına atıldı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan aldı.

İlk önce Ankara Radyosu'nda çalışan Şenses, 16 yıl burada hizmet etti. Ardından, ünlü gazinolarda çalıştı, 47 film çevirdi ve birçok albüm yayımladı. 2013 yılında Sezen Aksu'nun hediye ettiği "Bekleyemedin Mi" ve "Kaybolan Yıllar" isimli şarkılarının da bulunduğu "Adnan Şenses Bir Efsanedir" albümünü yayınladı. Albümde Sezen Aksu dışında Selami Şahin ve Selçuk Tekay gibi isimlerin de şarkıları bulunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Domain Domain